.

.

2012. július 9., hétfő

Egy hét Balatonfenyves

Túlestünk az első igazi családi nyaraláson!!!:)) Biussal az első két nyáron egy-egy napokat voltunk csak strandon, illetve reggel mentünk, este jöttünk Siófokról. Idén viszont Zsuzsi barátnőm ötlete alapján közösen kibéreltünk egy kis házikót Balatonfenyvesen.

Útban odafelé a lányok aranyosak voltak, ahogy fogták egymás kezét. Mostanában így utaznak és közben vigyorognak egymásra.:))



 Mikor odaértünk a főbérlők még ott voltak és az ajtókat szerelték, így vártunk egy kicsit. Addig Bius már csobbant is egyet a kertben lévő kis medencében.:)









Két kis szobánk volt, egy nappalink, egy kis konyha és egy kis kiülős terasz rész. Szóval pont annyi amennyi kellett nekünk. Mondhatnám, hogy "kici, ócó", mert így is volt.:)))) A szobaelosztásnál fő szempont volt, hogy a légzésfigyelőhöz kellett konnektor. Igaz nem biztos, hogy kellene még Dorkának a figyelő, de úgy vagyok vele, hogy amíg nem alszik rendes ágyban, addig lesz rá lehetőségem és használom. Biztos ami biztos. Bár lehet ez csak az én parám Gina után, de ennyi baj legyen. Normális határon belül van még az aggódásom szerintem.:) Az utazóágy éppen befért a mi ágyunk végébe, a nagy ágy mellé pedig betettünk egy szivacsot. Azon Bius aludt, de volt, hogy felment Bius mellém, olyankor Ati kapta meg a lenti fekhelyet.:))

Szóval egy-két kép először a lakosztályról.:))

 A nappali (Bius "mosolyog" középen) :)




A terasz:






 A zsufi alvós szobánk.:)

 

 Konyha:

 

 Internetsarok a teraszon.:))




 
 
Dorka is írt az itthoniaknak, hogy rendben megérkeztünk!:)) Emellett a hétvégi próbák után jöhetett Dorkánál az éles bevetés, így a mászást már el is felejthetjük, mert már csak két lábon közlekedik a kisasszony!:))



Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=sbYq3pbLt_8&list=UUbRmUnCydKr_94ilnPwfj3A&index=1&feature=plcp

Nagyok a nagy medencében, kicsi a kis medencében.:)






Dorka másnap reggel, mikor még kicsit hűvös volt az idő úgy gondolta, hogy megint megmártózik a medencéjében. Nem foglalkozott azzal, hogy hideg a víz és, hogy ruhában van.:) A pelus csak úgy szívta magába a vizet. :P (A nyaralásra utazós pelust vittünk magunkkal, gondoltam nem szivatom magam azzal, hogy mosom az ökopelusokat egész héten.) :P


Később Dorka elcsaklizta apa egyik üres sörös dobozát (alkohol mentes természetesen) és azzal elég sokáig eljátszott.:))



 

Utána jöhetett a bubifújó!:)



Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=sbTeHfqj1C8&list=UUbRmUnCydKr_94ilnPwfj3A&index=3&feature=plcp

A lányokon látszott, hogy jól érzik magukat. Ment a zenélés, széken dobolás, kábel végébe éneklés, táncolás. :P Bius két nap után azt hitte, hogy most már ott fogunk lakni és minden nap Balaton, napfény, strand, trambulin, lángos stb. lesz!:)))


 
 

Éneklős videó:

http://www.youtube.com/watch?v=Ev_h0h75sSU&list=UUbRmUnCydKr_94ilnPwfj3A&index=4&feature=plcp

 Persze a Balatont is meglátogattuk, nem csak az udvaron medencéztünk.:) Igaz első nap pont a mocsarasabb strandra jutottunk el. Viszont neten utána nézve (milyen jó, hogy Ati erre is gondolt! ;) ) megtaláltuk a nemrég felújított strandot játszóterestül, homokos részestül. :))



 
 
 
 
 
 
 
 
Többször úgy oldottuk meg a strandolást, hogy Zsuzsival előre mentünk, amíg még a lányoknak meleg volt az idő és úsztunk egyet, Ati pedig utánunk jött a csajokkal. De volt olyan is, hogy Ati kapott egy szabad délutánt. :))

A parthoz közel láttunk egy romos házat, amit pár éve elkezdhettek felújítani, de abba maradt. A sódert is benőtte már a gaz. Olyan szép kis házikó még így romosan is. Szívesen felújítanám, ha megkapnám. :))))



 Csütörtöktől csatlakozott hozzánk Hajni is! Bius nagy örömére, szinte egész nap lefoglalta, labdáztak, csigát gyűjtöttek, énekelgettek.:) Hajnin látszik, hogy szereti a gyerekeket és Bius ezt ki is használta.:))

Egyik nap átmentünk Balatonboglárra. Gondoltuk, hogy felmegyünk a kilátóhoz. Bius szereti a vonatokat és vonatozni is, így mivel ritkán van alkalom most éltünk a lehetőséggel és mi vonattal mentünk át. Ati pedig kocsival vitte át Dorkát Boglárra.








 A kilátó sajnos zárva volt, mert még felújították (hazaérkezésünk után két héttel nyitották meg újra). Azért szép volt a kilátás így is.:) Egy pár megkért minket, hogy fotózzuk le őket így gyorsan mi is ezt kértük cserébe. :) Úgyhogy újra készült egy ritka kép, ahol négyen vagyunk.:))









Egyik nap az esti mesét Zsuzsikától kérte Bius:


Dorka a kis vad motoros.:))



Grilleztünk is:



Hideg téli esték is voltak. :) Nem készültünk pulóverrel és lehűlésre, így maradt a pokróc.:)



 

Kép címe lehetne a "Grilles gyilkos". :))





 Grillezés után hajnali kettőig ment a politizálás Zsuzsikával egy üveg bornak köszönhetően.:)



Másnap átmentünk Keszthelyre. Voltunk már mind a Kastélynál, de nem lehet elégszer megcsodálni szerintem!! Oda is vonattal utaztunk Biussal.:)



http://www.youtube.com/watch?v=tGkCOQu6jOs&list=UUbRmUnCydKr_94ilnPwfj3A&index=5&feature=plcp

 








 
 
 
 

Bius haza szerette volna hozni az összes tobozt, amit talált. Egy idő után rájött, hogy nem tudja az összeset összeszedni, így szétosztotta nekünk. :) Persze a séta végére elfelejtette, hogy hol is vannak a tobozjai. :)) Naná, hogy ott ahol találta őket! :P



Elvesszük anya fagyiját neki úgy sem kell, nekem meg kell a kettő!:)





Visszaérve Bius hiányolta a napi pancsit így igaz már fújt a szél a vihar előtt még becsobbantunk a medencébe.:)



Szombaton Gizi mama és Szilárd papa meglátogatott minket, mert már hiányoztak nekik a lányok!:) Na de ilyenek az igazi nagyszülők!:))

 

A lányok úgy összekenték érkezésük tiszteletére magukat, hogy rájuk sem ismertek.:) De ha egyszer jobb a porban játszani, mint ott ahol nincs por?:))


 

Utolsó nap nem főztünk ebédet, hanem éttermeztünk egyet. Főleg mivel délben át is adtuk a nyaralót.
(Bius mindenáron akart Hajniról egy képet csinálni, talán ráérzett, hogy nem szereti, ha fotózzák!) :)


 
 

Igaz csak egyszerű és gyors kajákat csináltunk a héten, de jobb volt, mint az első nap rendelt hamburgerem... Fújjj... Nem vagyok különösen válogatós, de amikor a forró hamburgerzsemle annyira kemény, hogy nem lehet összenyomni, hogy beférjen a számba, akkor az már nem az én hibám. :P







Jövőre remélem megint összejön egy hét Balcsi ugyanitt!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése