.

.

2010. június 28., hétfő

2010 Első fele

Az új évet külön szobában kezdtük. Mi átköltöztünk a nappaliba, Bius maradt a mi szobánkban. Bambiról átszoktunk arra, hogy a nevén szólítjuk Szöszikét.
Attila sokat segített, hétvégén ő volt az éjszakai felkelő és sokat volt Biussal. Mindketten élvezték a közös játékot.

Elkezdtük a hozzátáplálást is. Az első falatok nem ízlettek nagyon Biusnak, de később annál jobban bele lendült az evésbe. :)

Bújós képek:



Amikor fáradt a baba, akkor bárhol bármilyen pózban elalszik. Persze ebben az időben leginkább kézben szeretett elaludni, később babakocsiban. Az első képen épp játék közben az ágyon érte utol az álom manó. :) Ez az egyik kedvenc képem!





Bandi papáék minden második héten jönnek unokázni, aminek Bius nagyon örül. Bemutatja mindig az új tudományát, felfedezéseit, nagyokat sikongat, berreg... :D


Az utolsó képen Twistert játszik Bius :)



Baba felült, felállt, elkezdett mászni, pakolni (könyvet olvasni:) ). Anya és apa pedig elkezdett fiókokat leragasztani, nem sok sikerrel. :D






Szöszi nagyon vidám baba, sokat kacag, néha egyszerű dolgokon is, de ha őt az teszi boldoggá, akkor mi nem vitatkozunk vele! :)

A Karácsony után a Húsvét is nagyon hamar itt volt! A papánál igazi fű is volt a kosárban, amit nagy élvezettel szétszórt Bius a földön, de nem is vártunk mást.


Egyik nap megtalálta a babakocsi szúnyoghálóját, így új értelmet nyert a felhasználása! :)

Csajszi :)



Egyre nehezebb volt a kis kádban megfürdetni Biankát, így beszereztünk egy fürdető karikát. Na attól kezdve volt ám kacagás, locs-pocs, vidámkodás, játék fürcsi közben. Igaz már ebből is próbál kimászni. :)

Majdnem bekerültünk egy pelenkareklámba! Utolsó körig jutottunk, de végül nem minket választottak, viszont ebből az alkalomból készült Biusról egy-két profibb fotó.




Ahogy egyre gyorsabban haladt Bius a szobában csinált furcsa dolgokat. :) A bébikompot alulról használta.:) A játéktárolóba érdekes dolog volt belebújni. Fakanállal gitározás. :) Valljuk be, hogy babaként ezek bulis dolgok! :)




Piros maszatka jól megy a kék szemekhez! :)


Eljött a cumi leszokás ideje, ami könnyen ment szerencsére.

Egyre többet lehetett kint lenni a levegőn! Juhéj!


10 hónapos kora után egy pár nappal átaludta Bius az első éjszakát (gondoltam véletlen), aztán a a másodikat is (reménykedtem), harmadikat (még nem mertem elkiabálni), negyediket (örültem!). Végre alhatok több, mint három órát egyhuzamban jipijj!!:))


Június elején megtartottuk a keresztelőt is öcsémékkel együtt. Lányuk Szandi keresztszülei mi lettünk, Biusé pedig ők. Szóval keresztben keresztelkedtünk. :) Persze a lánykák egyforma ruhában voltak, amolyan igazi csajosan. Nagyon jól állt nekik. :) Mindenki jól érezte magát. Bius is csak a "locsolásnál" sírt egy kicsit. Pedig nem is a víz zavarta, hanem az, hogy ő épp tapsikolt, magyarázott a pap bácsinak, mikor egyszer csak oldalra fordítottuk. :) Persze hamar megnyugodott, hisz alapvetően nyugodt gyerek. Biztosan nem tőlem örökölte. :) Igaz oroszlán, mint én, de Bak az aszcendense, mint Atié (szóval jól összehoztuk), úgyhogy a nyugodtsága inkább apától örökölt tulajdonság. :)

Júniusban végre találkoztunk Zsófiékkal, Andiékkal, újra láthattunk Nikiéket. Egy kis társaság jött össze. Bár ne így ismertük volna meg egymást, hogy angyalanyák vagyunk, bár mindegyikünk két gyermekkel jöhetett volna el a találkozóra... Viszont hisszük, hogy angyalkáink vigyáznak a tesókra és talán ők intézték, hogy találkozzunk és támogassuk egymást, mikor szükség van rá. Andiék hamar elmentek így ők a közös képen nincsenek rajta. Marci tüneményes kisfiú, jó nagyra nőtt már most. :)

Először próbáltunk anyás-babás képet készíteni. Majdnem sikerült. :) Mi, Zsófi és Peti, Niki és Petra.

Később a babák közös képe is nagyjából jött csak össze. :) Petinek jó dolga volt két lány között.:) De vigyázott is rájuk szépen. Petrus kicsit fáradt volt, de miután aludt egyet már jókat játszott a többiekkel.

Bius letelepedett az asztal mellé és csak evett egyfolytában. Néha távolabb ment és akkor játszott is a labdával, nagyokat kacagva közben. :)


Nagyon meleg volt aznap is, ahogy egész héten.

Kidőlve a kánikulában:

Időközben mivel mi a nappaliban aludtunk elkezdtük megcsinálni Bius szobáját. Mi visszaszereztük a saját szobánkat. Igaz Biusé olyan szép lett, hogy én szívesen cserélnék vele. :) Én festettem! Igaz látszik is, nem fogok szakmát váltani! :))



Bius persze rögtön birtokba vette a szobát. Semmi meghökkenés a változás láttán:) Igaz azt hittük, hogy a sok fúrástól is félni fog, de nem! Táncolt minden zajos dologra. :) Zabálnivaló!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése