.

.

2012. április 30., hétfő

Budapesti villámlátogatás (Magdiéknál és Farm, ahol élünk találkozó!)

Eredeti tervek szerint négy napra mentünk volna fel múlt hétvégén Budapestre. Ati nagybátyáékat szerettük volna meglátogatni és egyéb más eseményeket  szervezni, ha már ott vagyunk. :) Régi barátokkal, ismerősökkel találkozni, esetleg pesti programok. Sajnos ez most nem jött össze, a legtöbb találkozót le kellett mondani, mert közbe jött valami Misiéknek. Viszont a Farm, ahol élünk rajongói találkozóra már régóta készültem, az egyik Laura Ingalls Wilder könyvet (Erdei kunyhó c.) is sikerült megszerezni ill. majdnem kiolvasni. :)



Magdalénáékhoz is felmentünk, hogy elvigyük nekik az autós papírokat és, hogy láthassuk Tessát, nem csak képeken.:) Talán egyéves volt, vagy kicsit nagyobb, mikor utoljára láttuk, most pedig már három múlt! :) Sajnos a fényképezőgépet itthon felejtettem, így nem készültek képek. Tessa nagyon aranyos kislány. Furcsa volt Bius után, hogy milyen nyugis. :) Rajzoltunk, olvastunk, bújócskáztunk amíg a fiúk beszélgettek. Az idő hamar elment, így siettünk is tovább.

....................................................................

A Farm találkozón szerencsére voltak fotósok, így készültek képek! :) Nem voltunk olyan sokan, mint a Váratlan utazás találkozón, de jobb is volt talán, mert így többet tudtunk beszélgetni egymással. Családiasabb volt a hangulat. Mindenki mondott magáról egy pár szót, illetve a sorozathoz fűződő kapcsolatáról. Attila elkísért, bár ő inkább akkor nézi csak a filmet, mikor én is. Igaz olyankor leragad a képernyő elé, mert tetszik neki is. :)) Jó lenne, ha manapság is lennének ilyen igazi családi filmek, amelyekből tanulni lehet. Ahol az igazi emberi értékek, kapcsolatok köré fonódik a téma és nem az ármány, lövöldözés stb. a fontos.



Orsi a szervező elhozta az ereklyéit. Magyar és külföldi könyvek, képeslapok, rajzok, fényképek aláírásokkal, makett sorakoztak az asztalon.

 


A bevezető beszélgetés után megnéztük az egyik részt és jöhetett a kvíz!:) Elég nehéz volt, de nagyjából sikerült kitölteni és a harmadik helyezett díjra is elég volt a tudásom. :) Nyertem egy képeslapot és egy makettet. Vagyis két lapot, mert nekem kellett itthon kivágni és összeragasztani a falakat. :)



Igazi élmény volt, hogy elkészíthettem azt a kis házat piciben, amely gyermekkorom egyik kedvenc filmsorozatában szerepelt! :)


Egy amerikai magyar rajongótól kaptunk egy levelet a találkozóra, amelyben leírja, hogy ő épp a találkozó időpontjában látogatja végig a filmbéli helyszíneket. Illetve ígéri, hogy majd beszámol az élményeiről illetve ha tud, akkor küld ajándékokat is. Kíváncsian várjuk!:)


Mindenki kapott könyvjelzőt is, amelyen pont a kedvenc idézetem van, ami egyben az egyik mottóm is.



 " A könyveim régmúlt időkről szólnak. Ma az életünk és az iskoláink sokban különböznek az akkoritól; annyi minden van, ami könnyebbé tette az életet és a tanulást. De az igazi dolgok nem változtak. Még mindig az a legjobb, ha becsületesek és igazak vagyunk; ha a tőlünk telhető legjobbat tesszük, ha egyszerű dolgoknak is tudunk örülni, vidámak és bátrak vagyunk, ha a dolgok rosszra is fordulnak."
 Laura Ingalls Wilder

 Az itthon elkészült házikó első és hátsó odala!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése