.

.

2012. április 1., vasárnap

Dorka keresztelője

Március utolsó napján lázasan készültünk Dorka keresztelőjére. :) Hiszen a születése után ez az első "nagy nap". :)
Két éve Bius is nagyjából ugyanennyi idősen esett át a keresztségen.
Ezúttal Hajni barátnőm lett a keresztszülő! Erről egy korábbi bejegyzésben már írtam, mikor megkértük erre a szerepre, hogy mennyire örült neki. Vágta is a centit azóta, hogy mikor jön el a nagy nap!! :)

Bius Gizi mamáéknál aludt előtte nap, hogy gyorsabban bejussunk Komlóra, mert 8-ra már várt minket a fodrász. Amúgy is aktuális volt a látogatás nála, így legalább meg is tudott nyírni minket egy kicsit Anikó. :P Elég ritkán jutunk el szegényhez, de amióta kb. 8 éve rátaláltam, azóta nem megyek más fodrászhoz. Még mikor Pesten laktunk és már nőttek le a melírjaim is kivártam, mikor jövünk haza, de csak hozzá mentem. :) Előtte már sokan elrontották a hajamat, így megérdemli. Másrészt mesterfodrász és mégis olcsón dolgozik az mellett, hogy jól!

De térjünk vissza a keresztelőre. A készülődés pillanatait is megörökítette Szilárd papa:

A lányok már csiniben

Mintha két játékbaba lenne a képen. :)

Úgy terveztem, mivel a keresztelő 11 órakor kezdődött, hogy Dorka alszik előtte, így nem lesz nyügi, de szokás szerint ember tervez... Dorka pedig másként gondolta és nem aludt.
Ennek ellenére nagyon jól viselkedett a templomban. Végig magyarázott a körülötte lévő új dolgoknak, illetve a hátunk mögött ülő családtagoknak.




Mikor a homloka lett bekenve csak akkor hallgatott el egy pár másodpercre. Igaz csak azért, mert meglepődött, hogy mi is történik.


Később, mikor a keresztvíz alá tartotta Hajni barátnőm, akkor sem sírt, ahogy vártam. Nagyon érdekelte a szentelt víz és minden áron szeretett volna bele nyúlni. A próbálkozás közben észre sem vette, hogy locsolgatják a homlokát. Mikor le lett törölve, akkor nyúlt oda "mi volt ez?!" tekintettel. :)


Hajni amint megkaparinthatta hivatalosan is Dorkát onnantól nem engedte! :P


Ez egy nagyon jó pillanatkép!!

A szertartás végén felkerekedtünk és elindultunk az étteremhez. Előtte még beugrottunk a fodrászomhoz, mert kérte, hogy mutassam meg a lányokat, hiszen Dorkát még nem látta, Biust pedig már régen. Bius hajára nézve annyit mondott, hogy úgy látja esélyes, hogy göndör marad. Mondtam, hogy nekem mindegy milyen haja marad, neki kell majd szeretnie később. :P De amúgy is akinek göndör van egyeneset akar, akinek egyenes a haja pedig göndört szeretne. :)

Az étteremhez érve Dorka aludt egy órát a babakocsiban, így az ebéd nagy részét szundikálással töltötte. Igaz ébredés után sem volt olyan vidám, mint szokott. Mint később kiderült fő gondja az volt, hogy nem mászkálhatott, hanem kézről kézre járt.

Éttermi képek:







A falatozás végeztével visszamentünk Giziékhez és Dorka átöltözve indulhatott is játszani. :) Vagyis amíg Hajni el nem kapta néha. :D

Igaz Biussal is bohóckodtak egy kicsit. :)

:)

Bius is nagyon szereti Hajnit. Mindig hetekig emlegeti, miután járt nálunk. De megígértük, hogy majd mi is elmegyünk hozzá még a nyáron! :))

Itthon odaadta az ajándékokat. A lányok kaptak egy-egy rózsafüzért, ami az ágyuk fölött lóg. Dorka pedig az alkalomhoz illően kapott egy Gyerek bibliát. Illetve kaptak még csatokat, plüssvirágot is, aminek szintén örültek!


Mozgalmas egy nap volt, de élményekkel teli! Mi ezt szeretjük! :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése